Over MolMaa

 

Ik ben Maaike Kaptein 35 jaar. Ik heb 6 jaar in de kinderopvang gewerkt en ik ben nu 4 jaar Nanny aan huis bij 1 vast gezin.

Tijdens het werken met kinderen ben ik er achter gekomen dat ik blij word van de kinderen, als ik zie dat ze in hun fantasiewereld zitten en daar helemaal in op kunnen gaan. Tijdens het werken in de kinderopvang heb ik voor de kinderen gespeeld met klapbek-poppen. Ik kon er enorm van genieten als de kinderen bijvoorbeeld geloofden dat een handpop als aap, een echt apenleven had.

5 jaar geleden heb ik een clownsopleiding gevolgd bij clown school Buus in Delft. Tijdens deze opleiding merkte ik dat ik het clowns vak best lastig vomd, omdat je veel moet improviseren. Aan het eind van de opleiding kwam ik er achter dat er ook een opleiding voor poppenspel is. Hierbij kan je wel het theater in, en kinderen blij maken, maar je hoeft minder te improviseren vanuit hetgeen je doet. 3 jaar geleden heb ik mijn opleiding poppen en objecttheater in het Haags theaterhuis in Den Haag afgerond.

Na de opleiding ben ik in november 2018 mijn eigen bedrijf MolMaa gestart. Ik maak voorstellingen vanuit prentenboeken. Mijn bedrijfsnaam komt vanuit mijn eerste voorstelling ‘Ik wil de maan’ vanuit het boek van Jonathan Emmett en Vanessa Cabban. De 2de  voorstelling heet ‘Er kan nog meer bij‘ van Ingrid en Dieter Schubert. Mijn 3de voorstelling heet ‘Mijn held’, ook dit boek is gemaakt door Ingrid en Dieter Schubert.

Mijn voorstellingen speel ik voor kinderdagverblijven, scholen, bibliotheken, in het theater en in Plaswijckpark. 

Sinds september 2020 heb ik een kinderfeestjespakket ontwikkeld voor de voorstelling ‘Mijn held’. Ik speel dan de voorstelling en daarnaast kunnen de kinderen een speurtocht doen, die met de voorstelling te maken heeft. 

Dit allemaal heeft mij enthousiast gemaakt voor het maken van nog meer plannen voor 2021:

Ik ben een 4e voorstelling aan het maken. Het boek waaruit ik deze voorstelling maak is ‘Dat komt er nou van’, opnieuw van Ingrid en Dieter Schubert. 

Naast deze speurtocht voor de voorstelling van ‘Mijn held’, ben ik ook speurtochten voor de voorstellingen ‘Ik wil de maan’ en ‘Er kan nog meer bij’ aan het ontwikkelen. 

Voor informatie over de voorstellingen of de kinderfeestjes kun je contact met mijn opnemen via 06-420109644, en alle informatie van de voorstellingen en kinderfeestjespakketten staan op deze site.

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden om een voorstelling te boeken? Neem dan even contact met mij op.

Neem contact op